Ge huset ett lyft med ny färg

Ett hus vars färg flagnar ser ledsamt och tråkigt ut. Det sänker även marknadsvärdet om man funderar på att belåna det eller sälja det. Ge huset ny färg och karaktär med hjälp av en målare.

Att måla om ett hus kan väl inte vara så krångligt? Det är väl bara att blaska på lite färg så är det klart på någon dag? Om man tänker de tankarna så är det dags att googla lite på att måla om hus. Har man träfasad på sitt hus behöver man gå igenom en del punkter innan man står där med ett nymålat hus.

Glöm inte att ansöka om bygglov

Bor man i detaljplanerat område och tänker byta färgkulör på huset är det bra att veta att man behöver ansöka om bygglov. Viktigt är att inte påbörja arbetet innan bygglovet är klart. Det första man börjar med är att se över panelen. Har någon bräda blivit murken och behövs bytas? Sedan ska man tvätta och skrapa alla befintliga brädor för att få färgen att fästa bra. Utöver det behöver man stegar, eller kanske till och med hyra byggställningar, för att kunna göra ett bra arbete.

Känner man att projektet drar iväg både tidsmässigt och orkesmässigt kan man ringa en målerifirma i Solna som gör jobbet. En av fördelarna med att anlita en målerifirma är att de tillhandahåller alla verktyg, stegar och byggställningar som behövs för arbetet. Anlitar man en målerifirma har de också duktiga snickare och kan byta de ytterpaneler som behövs.