Smidigt förfarande när det gäller smide

Vill du ha en stålkonstruktion eller smidesprodukt tillverkad? Har du egna idéer om design, form och utseende? Hör du till de som själva vill vara med och påverka sina beställda produkter?

Att arbeta som smed kan ta sig många uttryck. Antingen har du lättare för att vara i ditt hjärta när du arbetar i det lilla formatet med små designade prylar och pinaler eller så gillar du helt enkelt att ta tag i de där riktigt stora projekten. En stålkonstruktion av det stora formatet kan till exempel vara en rejäl byggkran. Speciellt de som ska kunna hålla en båt i luften när den ska in på reparation. Där gäller det att konstruktionen håller. Andra ställen med stålkonstruktioner för blotta ögat är ju faktiskt de som du kan se i en nöjespark. Berg- och dalbanor är exempel på sådana.

En smed av idag

Förr kunde man se smeder arbeta vid sin härd. De tillverkade verktyg och vapen samt en del tyngre smycken. Idag har smeden flera andra uppgifter. De behöver besiktiga stora arbeten och ibland akut svetsa samman något som gått sönder eller slitits hårt av tidens tand. Inte alltför sällan gäller det ställen som har en avgörande funktion för samhället. Som exempel kan nämnas broar och dess fästen. Järnvägsräls, vägar, trappräcken, grindar och alla möjliga upptänkliga konstruktioner. Det finns mycket som är gjort av stål eller annan metall som kan ses vid sågverk, i hamnar, på byggen och raffinaderier. Varenda byggnad innehåller stål eller en konstruktion gjord av stål på ett eller annat sätt. Läs mer om smide på denna hemsida: https://www.smedstockholm.se/