Köksrenovering i din stil i Göteborg

En uppgradering i köket slår aldrig fel, trenderna ändras hela tiden. Med en köksrenovering kan du få ett modernt och praktiskt kök i Göteborg i din stil.

Något du kan påverka väldigt mycket i sitt hem är köket. Idag har vi så hög standard på köken och dess inredning. De går inte att jämföra med de äldre varianterna. Trots det är det många som har kvar en äldre standard på köket. Det är inget fel i det. Men du kommer inte ångra dig om du renoverar till ett nytt och modernt kök.

En familj tillbringar mycket tid i köket. Det är dessutom en trevlig tid där barnen kan vara med och lära sig laga mat och ni kan göra alla hushållsysslorna tillsammans. Oavsett om du står där ensam, eller med någon annan, så kommer det något gott från köket – mat. I ett kök med hög standard blir det trevligare att lägga lite tid på att laga god mat.

Hantverkare som fixar allt med köksrenoveringen

Att fixa med en stor köksrenovering själv, är ett alldeles för stort jobb för någon som inte kan det. Men för hantverkare i Göteborg är det inget problem. Låt dem bygga upp ditt drömkök åt dig. De kan vara med och planera det, till och med ta fram ritningar åt dig.

Det gamla köket måste givetvis bort innan man bygger upp det nya. Men du kan slappna av, för även det är något hantverkarna som gör köksrenovering erbjuder. Utan någon ansträngning från dig, så kan du få ett alldeles nytt kök helt i din stil.

Läs mer om köksrenovering på denna sida: köksrenoveringigöteborg.se

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Många önskar platsbyggd garderob i Stockholm

För den som bor i huvudstaden kan boyta vara en bristvara. Med en platsbyggd garderob i Stockholm kan hemmet kännas betydligt luftigare och större till ytan.

Det har blivit populärt att platsbygga garderob i Stockholm på senare år. Detta är kanske inte så konstigt med tanke på att väldigt många människor bor relativt trångt i huvudstaden. Med en platsbyggd garderob i Stockholmshemmet kan boendeytan öka på så vis att garderoben erbjuder mycket förvaring. Mer förvaring ger bättre ordning och därmed också ett luftigare hem.

För många är en platsbyggd garderob även den ultimata lyxen. En plats för älskade klädesplagg och väl utvalda snygga skor. Kanske stället där den boende börjar dagen för att välja ut en outfit som passar dagens aktiviteter. Eller bara en yta som är specialdesignad för just hemmets ägare och dennes behov. Precis rätt i såväl storlek som stil.

En platsbyggd garderob sväljer väldigt mycket

Även om de större möbelkedjorna erbjuder många garderobslösningar kan dessa sällan tävla med platsbyggda garderober. Att platsbygga garderob ger hemmets ägare en möjlighet att helt på egen hand designa sina förvaringsmöjligheter. Behov av förvaring skiljer sig mellan människor. Vissa har mycket kläder och saker, andra är mer sparsmakade.

En platsbyggd garderob kan även garantera en ergonomisk förvaringsmöbel för den boende. Garderoben byggs så att kläderna hamnar på en vettig höjd för hemmets ägare och gör det lätt att hålla god ordning i garderoben. Ordning som förhoppningsvis gör tillvaron lite mer praktisk och härlig för den som bor i hemmet.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Markentreprenad är nyckeln till en växande stad

Stockholm räknas idag som en av de fem städer i Europa som växer allra fortast sett till antalet nya invånare. Detta naturligtvis rent procentuellt och man räknar med att Stockholm ska ha passerat London på listan redan vid år 2030. För att sätta detta i en kontext och ge konkreta siffror som förklaring så kan vi säga att det handlar om en ökning av antalet människor till Stockholm som uppgår till en halv miljon. Redan idag säger man som ett mått på den ökade befolkningsmängden att tre stycken fulla bussar – dagligen! – flyttar till Stockholm; en summa som sett över ett år uppgår till befolkningen av ett Skellefteå och då förstår man också viden av detta på ett helt annat sätt.

Stockholm har i och med detta också en stor press på sig att göra staden tillgänglig för alla som dels bor i staden och som dels också förväntas flytta dit – åtaganden som rör fler bostäder, fler sjukhus, fler skolor, fler affärer och bättre vägar samt en utvidgad kollektivtrafik. Arbeten som hittills – i ärlighetens namn – visat sig vara lättare sagt än gjort.

Stockholm har – som bevis på detta – ett eskalerande problem gällande bostäder och där man kan se att priserna idag ligger på en i det närmaste absurd nivå som gör att många inte har råd att köpa en egen bostad. Dessutom – och detta är själva knäckfrågan i Stockholms bostadssituation – så har man inte tillräckligt med hyreslägenheter och detta leder i sin tur till att privatpersoner tvingas in på en skakig andra-, och tredjehandsmarknad där priserna är höga och kontrakten skrivs över en kortare period.

Vill Stockholm i framtiden vara en stad att räkna med i ett europeiskt sammanhang så måste man primärt lösa bostadskrisen och av den anledningen så krävs det omfattande byggnationer runt hela staden. Byggnationer som också planeras och som i många fall också pågår. I Stockholm kan man nämligen – tack och lov – se att en byggbom äger rum och där man kan se att alla behov – bostäder, sjukhus, kollektivtrafik – försöker tillfredsställas.

Gemensamt mellan samtliga dessa projekt är att företag inom markentreprenad har väldigt bråda dagar i Stockholm. Kort sagt; oavsett om man ska bygga fastigheter för boenden, motorvägar eller utvidga kollektivtrafiken i Stockholm så krävs det företag inom markentreprenad – duktiga sådana.

Hur ser markentreprenad ut i Stockholm?

Det man kan säga gällande byggnationer i Stockholm är att de ställer höga krav på tålamodet hos invånarna; ska man bygga nya vägar och där man tvingas spränga, gräva och gör alla annat som ingår i markentreprenad så kommer detta oundvikligen att ställa till problem för bilister och andra som använder vägarna.

Detsamma gäller vid byggen av bostäder och sjukhus. Nu är det i sak inte den markentreprenad som äger rum som tar lejonparten av tiden i Stockholm utan det är själva byggandet.

Man får dock som boende i Stockholm vara beredd på att delar av staden även i fortsättningen kommer att se ut som stora byggarbetsplatser; ett nödvändig ont som på sikt kommer att förvandla Stockholm till en stad som passar alla. Precis som sig bör och vad man kan förvänta sig av en huvudstad. Markentreprenad är nyckeln till en levande stad.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Rotavdraget gäller då du anlitar målare i Stockholm

Behöver lägenheten fräschas upp med ny färg på väggarna? Då kan ni nyttja rotavdraget och ta hjälp av en målare i Stockholm. Här kommer några färgglada tips.

Tack vare rotavdraget är det inte längre särskilt kostsamt att anlita en professionell målare när det är dags att måla om hemma. Anlitar du en riktig målare, i stället för att själv måla om, får du också ett mycket snyggare resultat. Det beror på att en målare aldrig slarvar med förarbetet samt har rätt verktyg och handlag.

Ett bra förarbete är också en förutsättning för att färgen ska hålla sig snygg riktigt länge. Men innan du kontaktar en målare ska kulör väljas. Besök en färgbutik för att få inspiration. Tycker du det är svårt att välja så be om provburkar med färg i butiken och testa olika kulörer direkt på väggen.

Målare ger råd om färgsättning

En av de största fördelarna med att ta hjälp av en professionell målare är att du kan få hjälp med färgsättning och att välja rätt nyans. En målare är expert på färg, vet hur kulörer påverkas av fönsterljuset och kan ge kloka tips och råd.

Priserna kan skilja en hel del mellan olika målare i Stockholm och du ska därför alltid ta in minst två offerter. Men du bör heller inte bara välja den målare som lämnar lägst offert utan du måste också ta hänsyn till utbildning och erfarenhet. Viktigt är också att välja en målare som använder sig av färg av bra kvalitet eftersom det också påverkar hållbarheten.

Publicerat den
Kategoriserat som Målare

Målare med konstnärsådra finnes i Göteborg

Målare eller konstnär i Göteborg – vem väljer du när det är dags att måla om hemma? Kanske en kombination, om det är en estetisk väggmålning du vill ha.

Vad är det egentligen för skillnad på en konstnär och en målare? Ganska stor, faktiskt. Men att man är målare behöver inte betyda att man inte också är konstnär. Och tvärtom. Många konstnärer extraknäcker som målare, och många målare har en gång blivit kär i penseln genom målerikonsten.

När du ska anlita en målare för lite mer estetiskt krävande arbeten kan det finnas anledning att höra dig för om målaren i fråga möjligen har en lite mer konstnärlig ådra också. Särskilt om du har tänkt beställa väggmålningar, som kan anses vara punkten där målarkonsten och hantverksmåleriet möts.

Alla målare i Göteborg kan måla – men inte allt

Det finns sannolikt en hel del målare i Göteborg som kan leverera en riktigt snygg väggmålning. Kanske inte i klass med taket i Sixtinska kapellet, men vem kan det? Man behöver inte vara Michelangelo för att kunna skapa något vackert med färgburk och pensel. Sannolikt har du inte heller tid att vänta lika länge som det tog för Michelangelo att färdigställa verket i Vatikanen.

När man anlitar en målare för ett sådant speciellt jobb, är det viktigt att lyssna på vad målaren i fråga säger när hen besvarar din förfrågan. Låter målaren tveksam kanske det är läge att höra sig för med någon annan, säkrare målarpensel. Om hen däremot brister ut i stor entusiasm vet du att du har hittat rätt person.

Fortsätt till denna sida om du vill läsa mer om målare: målarengöteborg.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Målare

Investera i en rullbana för effektivare arbetsflöde

På ett lager ska allting flyta på obehindrat i största möjliga mån för att tidsplaner ska kunna följas. Effektivisera arbetet med hjälp av en rullbana.

Är du chef över ett lager så vet du säkert vikten av att effektivisera arbetet för att det ska flyta på obehindrat. Det finns alltid tidsplaner att följa och minsta hack i arbetsflödet sinkar det och leder till onödig stress. Förmodligen har du investerat i ambitiösa och duktiga anställda som också vet vikten av att effektivisera och hitta ett bra flöde i arbetet.

Har de arbetat tillsammans ett tag har de också lärt sig att samarbeta väl och får arbetet att flyta på som det ska. Från moment till moment tar de sig an uppdraget tills det är slutfört. Arbete på ett lager är dock slitsamt med ofta tunga lyft. Vill du undvika att slita på dina anställda allt för mycket ska du investera i någonting som underlättar för dem.

En rullbana underlättar arbetet

Någonting som kan underlätta och effektivisera rejält på ett lager är en rullbana. Med en rullbana kan man till mångt och mycket minimera de tunga lyft som ofta ingår då godset kan transporteras vidare med hjälp av den.

Rullbanor finns i olika utföranden, både drivna och odrivna och med plast eller stålrullar. Utifrån det sortiment som finns kan du välja det som passar bäst på just ditt företag. Oavsett vad du väljer kommer det att skapa ett effektivare flöde i arbetet, och underlätta för dina anställda.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Bygga pool – för- och nackdelar

Drömmer du om att bygga pool? Det finns all anledning att börja fundera kring att göra drömmen till verklighet. Många har redan gjort det – och många står också på tur. Att bygga pool har blivit en sak som berör fler och fler villaägare i Sverige.

Och, varför inte? Istället för dyra utlandsresor så kan man njuta av poollivet i den egna trädgården och få den där Hemestern på riktigt. Att bygga pool är emellertid ingenting som ska ske som frukten av stundens ingivelse. Det handlar om planering – och det handlar också om några klara för- och nackdelar. Vi tittar närmare på dessa:

Bygga Pool – fördelar:

  • Du får en egen pool! Det är svårt att säga något annat än att detta är positivt. Att ha en egen pool gör livet lite mer njutbart. Du slipper stressa för att åka till stranden, dina barn får en vattenvana, du kan motionera och du kan slappna av. Att bygga pool är att bygga lite extra guldkant på tillvaron.
  • Det är billigare. Idag så finns ett större urval av pooler och olika leverantörer. Dessutom finns fler material att välja bland. Detta har gjort att priserna blivit bättre.
  • Värdehöjning. Det kostar att bygga pool – men det är också en värdehöjande åtgärd. Den dagen ni ska sälja villan så kommer poolen att dra till sig många lystna blickar och det borgar för ett högt slutpris.

Bygga Pool – nackdelar:

  • Skötsel. Din pool kommer att kräva mycket av dig. Du ska hålla koll på vattenvärde, du ska rengöra poolen, den ska vinterstängas och öppnas för sommaren, du ska ordna med värmning och så vidare. Det kräver tid och det kommer att vara frustrerande stundtals.
  • Risker! Poolen kan vara en livsfara. Du har ett ansvar i att ingen ramlar i och drunknar. Det gäller för dina barn, grannens barn, vuxna och för exempelvis djur. Se till att beställa ett riktigt bra poolskydd som ingen obehörig kan ta sig igenom. Och du: lägg undan mobilen!

Mer om att bygga en pool kan du läsa här: https://www.byggapool.net/

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Behövs det byggstädning i Stockholm?

Efter ett bygge blir det alltid skräp och smuts kvar. Då behövs en rejäl byggstädning. Stockholm är inget undantag. Turligt nog finns det firmor att anlita.

Äntligen började gårdsmejeriet blir färdigt. Här skulle mjölken från gården utanför Stockholm förädlas till ost och yoghurt. Det skulle bli ett sätt att få mer betalt för mjölken och samtidigt bli en väldigt rolig utmaning. Bygget hade planerats i detalj och nu var allt på plats.

Allt var byggt med tanke på hygien. Mjölken skulle pastöriseras och det fick inte finnas någon risk att mjölken eller ostarna smittades med farliga bakterier. Väggarna hade klätts med kakel och golven hade belagts med klinker. Allt skulle verkligen kunna hållas kliniskt rent när det väl var dags att börja producera.

Byggstädning – grov och fin

Just nu såg det dock rent ut sagt bedrövligt ut. Det var svårt att föreställa sig att man skulle kunna producera livsmedel här. Lokalerna var fulla av byggskräp och allsköns bråte. Över alltihop låg ett lager av byggdamm. Här behövdes verkligen en byggstädning innan det ens gick att tänka på att börja ta in mjölken.

Som tur var så var det inte svårt att hitta ett företag som ville ta sig an arbetet med att städa upp efter bygget. De började med att kasta ut allt överblivet material. Sen gick de igång med sina stora industridammsugare. Detta var den inledande grovstädning. När den var klar skulle de gå vidare med finstädning. Sen var det bara att sätta igång med ostproduktionen.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Hur mycket kostar det att anlita en mäklare i Kumla?

Behöver ni hjälp med att sälja er bostad? Priserna mellan olika mäklare i Kumla och vad som ingår i mäklararvodet kan variera. Vi reder ut vad som är bäst.

Den som ska sälja sin bostad gör bäst i att ta hjälp av en mäklare. Detta då en bostadsförsäljning är en viktig affär som även innehåller många tidskrävande moment. Det är bara om man ska sälja bostaden till en specifik person som exempelvis en släkting som man med fördel själv kan sköta försäljningen.

Det finns gott om mäklare och alla har de sitt egna sätt att arbeta på. Därför gäller det att vara noga i valet och så att man väljer den mäklare som man tror kommer att lyckas bäst med försäljningen. Men det gäller att också se till mäklararvodet och vad som är inkluderat i det. Vissa bostäder säljer sig i stort sett själva, vilket gör att vissa mäklartjänster blir överflödiga.

En dyr mäklare behöver inte alltid vara bäst

Hur mycket det kostar att anlita en mäklare i Kumla varierar. De lite mer erfarna mäklarna, som också har värdefulla kundregister, brukar vilja ha lite mer betalt. Det beror på att de oftast lyckas få ut ett väldigt bra pris. Men dyr behöver inte betyda bäst, precis som billig inte nödvändigtvis är detsamma som sämst.

I stället gäller att lita på sin intuition när man väljer mäklare men också utgå från vilken typ av bostad det är man ska sälja. Bäst blir det oftast om man väljer en mäklare som man tror passar bostaden och den kundgrupp som kan tänkas vara intresserade av att köpa huset eller lägenheten. Hör av dig till en mäklare här: www.mäklarekumla.net

Publicerat den
Kategoriserat som Fastigheter

Golvslipning Stockholm – nytt golv till ett lågt pris

Har du tröttnat på hur dina golv ser ut? Golven spelar en enorm roll i hur en bostad upplevs och nya golv kan skapa helt nya förutsättningar. Ett slitet golv kommer att påverka negativt och skapa en mörk, trist och ogästvänlig atmosfär – ett nytt golv däremot skapat luft, ljus och gästvänlighet. Dessutom höjer det övriga möbler och ytskikt också. Med nytt golv menar vi inte per se ett fabriksnytt sådant. Nej, i många fall kan man få ett nytt golv enbart genom en golvslipning i Stockholm. En sådan har enormt många fördelar.

Golvslipning i Stockholm har blivit populärt bland gemene man. Fler och fler privatpersoner har börjat inse att man inte behöver köpa ett nytt golv för att få ett golv att se ut som ett nytt. Genom att slipa bort det översta lagret och sedan applicera en ny ytbehandling så får man ett golv som vuxit färdigt, som har en patina och en egen personlighet och som – i många fall – är lagt med metoder som inte längre används.

Bra priser för golvslipning i Stockholm

Detta dessutom för en billig peng: pris på golvslipning i Stockholm är lågt och jämför man med ett nytt golv så handlar det om en bråkdel av kostnaden. En rimlig summa att nämna handlar om ungefär 250 kronor/kvm för en golvslipning – inklusive lackning – av ett parkettgolv. Vill man sedan ha exempelvis olja eller hårdvaxolja så blir kostnaden lite högre, men det handlar inte om mer än någon femtiolapp per kvm.

Dessutom så inkluderas en golvslipning i Stockholm i Rot-avdraget och det innebär att du som privatperson kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet som läggs ner. Givetvis finns skillnader i pris och du som kund måste ta dig tiden för att undersöka företagen och deras offerter. Ta in så många sådana som möjligt så har du dels en bra bild av priset och dels också ett utrymme att förhandla med.

Dammfri golvslipning i Stockholm

En viktig sak att söka efter i samband med en golvslipning handlar om vilka slipmaskiner som används. Moderna slipmaskiner ger en möjlighet till en enklare resa. Dessa kan nämligen suga upp damm direkt i samband med slipningen. Äldre maskiner kräver mer arbete i form av täckning av springor, lådor och exempelvis byråer. Det är inte ovanligt att se att man flera veckor efteråt hittar slipdamm i exempelvis garderober – genom att välja en dammfri slipning så slipper man allt detta extraarbete. Vilket är värt att betala några extra kronor för.

Referenser är även det en viktig punkt att titta närmare på. Hur många nöjda kunder har företaget och hur kan du komma i kontakt med dessa? Genom att kontakta tidigare kunder så ges du värdefull information om företagets sätt att arbeta och vad du kan förvänta dig. Finns inga referenser? Vi skulle råda dig att fortsätta jakten på en professionell golvslipning i Stockholm. Saknas nöjda kunder så säger det en hel del, eller hur?

Publicerat den
Kategoriserat som Golv