Golvslipning Stockholm – nytt golv till ett lågt pris

Har du tröttnat på hur dina golv ser ut? Golven spelar en enorm roll i hur en bostad upplevs och nya golv kan skapa helt nya förutsättningar. Ett slitet golv kommer att påverka negativt och skapa en mörk, trist och ogästvänlig atmosfär – ett nytt golv däremot skapat luft, ljus och gästvänlighet. Dessutom höjer det övriga möbler och ytskikt också. Med nytt golv menar vi inte per se ett fabriksnytt sådant. Nej, i många fall kan man få ett nytt golv enbart genom en golvslipning i Stockholm. En sådan har enormt många fördelar.

Golvslipning i Stockholm har blivit populärt bland gemene man. Fler och fler privatpersoner har börjat inse att man inte behöver köpa ett nytt golv för att få ett golv att se ut som ett nytt. Genom att slipa bort det översta lagret och sedan applicera en ny ytbehandling så får man ett golv som vuxit färdigt, som har en patina och en egen personlighet och som – i många fall – är lagt med metoder som inte längre används.

Bra priser för golvslipning i Stockholm

Detta dessutom för en billig peng: pris på golvslipning i Stockholm är lågt och jämför man med ett nytt golv så handlar det om en bråkdel av kostnaden. En rimlig summa att nämna handlar om ungefär 250 kronor/kvm för en golvslipning – inklusive lackning – av ett parkettgolv. Vill man sedan ha exempelvis olja eller hårdvaxolja så blir kostnaden lite högre, men det handlar inte om mer än någon femtiolapp per kvm.

Dessutom så inkluderas en golvslipning i Stockholm i Rot-avdraget och det innebär att du som privatperson kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet som läggs ner. Givetvis finns skillnader i pris och du som kund måste ta dig tiden för att undersöka företagen och deras offerter. Ta in så många sådana som möjligt så har du dels en bra bild av priset och dels också ett utrymme att förhandla med.

Dammfri golvslipning i Stockholm

En viktig sak att söka efter i samband med en golvslipning handlar om vilka slipmaskiner som används. Moderna slipmaskiner ger en möjlighet till en enklare resa. Dessa kan nämligen suga upp damm direkt i samband med slipningen. Äldre maskiner kräver mer arbete i form av täckning av springor, lådor och exempelvis byråer. Det är inte ovanligt att se att man flera veckor efteråt hittar slipdamm i exempelvis garderober – genom att välja en dammfri slipning så slipper man allt detta extraarbete. Vilket är värt att betala några extra kronor för.

Referenser är även det en viktig punkt att titta närmare på. Hur många nöjda kunder har företaget och hur kan du komma i kontakt med dessa? Genom att kontakta tidigare kunder så ges du värdefull information om företagets sätt att arbeta och vad du kan förvänta dig. Finns inga referenser? Vi skulle råda dig att fortsätta jakten på en professionell golvslipning i Stockholm. Saknas nöjda kunder så säger det en hel del, eller hur?

Publicerat den
Kategoriserat som Golv

Snabbt spridande eld om byggnaden inte har brandtätning

Ingen vill att det ska börja brinna, men ibland händer det ändå. Då är det viktigt att skydda sig på alla sätt som går. Med hjälp av brandtätning hinner inte elden sprida sig lika snabbt.

Om det börjar brinna i en byggnad som inte har något skydd, såsom brandtätning, så kommer den med stor sannolikhet inte att klara av att stå emot elden. Då rasar huset helt enkelt och det finns inte så mycket man kan göra för att rädda byggnaden. Men om man har utfört en brandtätning i byggnaden så är det en helt annan femma. Med brandtätning så hinner inte elden spridas lika snabbt som i ett hus utan brandtätning. Det betyder också att man har mer tid på sig att ta sig ut ur ett brinnande hus som har en genomförd brandtätning.

Rädda liv med hjälp av brandtätning

Om det börjar brinna så sprider sig elden snabbt från rum till rum. Men med brandtätning håller sig elden inom det rummet där branden startade mycket längre. Det beror på att det är svårare för elden att ta sig igenom väggar, tak och golv om en brandtätning är gjord. Det är alltså en förebyggande åtgärd mot brand som man gör om man gör en brandtätning. Det kan rädda både byggnaden ifråga, såväl som människors liv om man har gjort en brandtätning i byggnaden. Äldre hus har sällan en brandtätning gjord, men det är något man kan tänka på att göra om man ska bygga nytt hus till exempel.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Dränering i Stockholm kan väl inte vara så svårt

Att få vatten att rinna bort från en fastighet handlar inte bara om att dika ut lite grann, man måste göra det från grunden och det bästa är att anlita en firma som gör dränering i Stockholm.

Många barn älskar att leka med vatten. När man är vid stranden byggs det sandslott med vallgravar runt. I trädgården finns det kanske vattensamlingar som man kan tömma genom att skrapa fram en liten avrinning. Det är fascinerande att se hur vattnet söker sig fram.

Men har man nu den där vattensamlingen i trädgården,är det kanske inte så bra. Vattenpölar och lerig jord signalerar ju att vattnet inte rinner undan på rätt sätt. Risken är att det blir så mycket att det skadar huset. Då är det dags att kontakta en firma som leder bort vattnet på riktigt genom dränering.

Dränering innebär att man ändrar på djupet, tätar och får bort överflödigt vatten

De som arbetar med dränering har kanske också lekt i vattenpölar en gång. Men när de börjat arbeta med det så har de helt andra metoder. Kontaktar man en certifierad firma som gör dräneringsarbeten så kommer de först ut för att kolla på marken och på fastigheten. De gör grundliga undersökningar och fotograferar med värmekamera för att se om där finns fukt som inte kan ses med blotta ögat. Så får man en offert med ett fast pris och det grundliga arbetet kan börja. När allt är klart får man dokumentation med fotografier på vad som utförts och en garantisedel.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Trädfällning på Värmdö i din trädgård

Vi önskar sällan att våra träd ska fällas. De fyller sitt syfte både praktiskt och dekorativt. Ibland är det ändå dags för trädfällning på Värmdö. Ålder och sjukdom gör träd instabila.

Vi vet alla vad omgivningen gör för vackra gamla bostäder. Det är inte bara husets egen karaktär som räknas. Hela tomten bidrar till den charmiga känslan och gör en fastighet attraktiv och trivsam. Trädgård och tomt med alla tillhörande växter är viktiga.

Det kommer en dag när gamla träd inte längre kan vara kvar, tyvärr. Detta gäller både barr- och lövträd och de fina gamla fruktträd som finns. Med åren kan de växa till sig ganska rejält, men åren ger också skador och sjukdomar. Även det bästa äppelträdet måste lämna in en dag.

Trädfällning med kunskap och varsam hand

Trädvård på Värmdö bör vara kontinuerlig och när det handlar om fruktträd i trädgårdar är vi oftast angelägna om att träden är friska. Ses de över och får lämplig behandling håller de kanske i hundra år. Skador kan ibland repareras och en tappad gren lagas och inte påverka trädet alltför mycket.

Ett instabilt och sjukt träd kommer så småningom, dock, att utgöra en fara för människor och eventuella husdjur. Att riskera att grenar lossnar och faller ner utan förvarning är bara dumt. En firma med utbildade arborister kan hjälpa till med att göra en bedömning av trädens tillstånd.

Livet är en cykel även för träd och där ett träd försvinner kan du plantera ett nytt. Säkerheten får alltid gå först.

Köpa nyckelfärdigt hus var svaret

För den som inte vill bygga själv är det praktiskt att hyra in ett byggföretag. Tidsbrist kan även det vara en anledning till att ta hjälp. Då kan man nämligen köpa ett nyckelfärdigt hus.

Kerstin och Anders hade en lite annorlunda anledning till att vilja ha ett nytt hus. Kerstin var nämligen rädd för spöken. Det spelade ingen roll hur vackra hus Anders visade henne, hon vägrade flytta in där någon annan bott. Det gick så långt att de nästan gav upp sin husdröm. Då hittade Anders lösningen på problemet.

Han läste en artikel om att köpa ett nyckelfärdigt hus. Ordet nyckelfärdigt gjorde honom nyfiken och han började läsa. Det visade sig att det innebar att man beställde ett hus som i princip var färdigt när det kom på plats, och man kunde bara vrida om nyckeln och flytta in.

Nyckelfärdigt hus blev starten på huslivet

Anders hittade en plats som uppfyllde alla deras önskemål. När helgen kom gjorde han en picknickkorg och sa till Kerstin att klä sig varmt. De åkte till platsen och han plockade fram filt och fika.

Kerstin beundrade landskapet och sa längtande att här skulle man bo. Då berättade han om de nyckelfärdiga husen. Han tog fram en broschyr där man kunde läsa om nyckelfärdiga hus byggda med ekotänk.

Kerstin blev överförtjust i trähusen. När han dessutom berättade att på marken de befann sig, kunde drömmen bli sann fanns inga tvivel längre. De packade ihop och åkte hemåt för att kontakta både mäklare och byggföretag.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Renovera din lägenhet i Stockholm

Är du trött på din slitna lägenhet i Stockholm? Då kan det vara dags att renovera den. Men vad ska du tänka på när du ska renovera en lägenhet? Och vad är det som du ska börja med att renovera?

Ett av dina problem, när du ska renovera din lägenhet i Stockholm, kan vara att du inte vet vad du ska börja med att renovera. Då är det ett bra tips att börja med det som inte fungerar, eller det som riskerar att det blir värre skador på bostaden. Om du exempelvis har ett trasigt tak så är det alltid det som går först. Eller så kan det vara värmesystemet som är viktigast att börja med. Det är helt enkelt så att det som handlar om skönhet är det som kommer sist på listan.

Att tänka på vid en lägenhetsrenovering

När du ska renovera en lägenhet så är det viktigt att du är noga med att renovera på rätt sätt. Ta inga genvägar och snåla inte för mycket på utförande och material. Det kommer bara att göra att du förlorar på renoveringen, och att du till och med kan ångra att du överhuvudtaget utförde renoveringen. Tänk på att börja med ett rum i taget och fundera noga över vilken del i rummet som du ska renovera. Är det något som du inte kan klara av själv? Då är det klokt att ta in hjälp för att göra en renovering som är korrekt på alla sätt. Läs mer om lägenhetsrenoveringar på denna sida: renoveralägenhetstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Skydda huset från ovälkommen fukt

Fukt är riktigt bra på att tränga sig in i hus. De tränger sig in på ovälkomna ställen och sprider sig snabbt. Fukt i huset kan ställa till med stora problem, både för huset, men även för de boende.

Ibland känns det enklare att bara bo i en lägenhet, slippa alla bekymmer som kan hända med hus. Som många vet är Sverige ett ganska regnigt land, nätterna är fyllda av dagg och fukten samlas. Inte minst i Stockholm där det ofta tycks regna. När man köpte hus i Stockholm var man otroligt glad, att äntligen få chansen. Det är hårt tryck på bostadsmarknaden i Stockholm. Man insåg snabbt hur mycket och stort ansvar det var att ha hus. Det krävs ofta någon form av underhållning. Som dränering, vem tänkte på det innan man hade hus?

Stora skador

Än är det lugnt i huset, men för hur länge till då? Det sägs att om det börjar komma fukt så sprider det sig väldigt snabbt. Dessutom vet man om att fukt kan bli mögel. Mögel som de flesta vet kan vara en hälsofara att vistas i. I det långa loppet kan det innebära att man förlorar sitt älskade hus i Stockholm, eller ja att det blir i för dåligt skick. Nej det kommer inte hända, en dränering i Stockholm är bokad. Detta huset ska inte drabbas av någon fukt. Har du också ett hus som inte har dränerats? Då bör du fundera på att göra en dränering. Det finns seriösa företag som kommer ut och sköter den.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Mobil uppställning på högre höjd

Vare sig man arbetar från mark eller från högre höjd, vill man ha en trygg arbetsplats. Man ska aldrig nöja sig med för lite när man tar risker i arbetet. Att stå tryggt och säkert är ett måste.

Det är både roligt men även tungt att bygga. Många saker ska fram och tillbaka, man ska ha upp det högt, och även krypa på marken. Helt enkelt ett väldigt varierande arbete. Från de högre höjderna behöver man stå säkert. Byggställningar är något man ofta ser på renoveringar eller byggen på högre ställen. Men det kan vara ganska jobbigt att behöva ta upp och ned hela tiden om man behöver flytta den mycket. Istället behöver man använda sig av en mobil ställning. Det finns något som kallas rullställning, det är precis vad det låter. En ställning på rullande hjul.

Drömmen för arbetare

Man kan minst sagt säga att detta är en dröm för många som arbetar från höjd. Behöver man flytta den ofta gör man det enkelt genom att rulla på den. Trots att den går att rulla på står den givetvis stabild när den står still. Det finns företag som både hyr ut sådana samt säljer dem. Man kan även köpa in dem till ett kraftigt reducerat pris om de är begagnade. Ska man bara använda de vid enstaka tillfällen kan det vara värt att hyra. Men behövs den ofta gör man rätt i att köpa sig en egen. Med denna slipper du installationen av byggställning och kan enkelt flytta den dit du vill.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering

Smidigt förfarande när det gäller smide

Vill du ha en stålkonstruktion eller smidesprodukt tillverkad? Har du egna idéer om design, form och utseende? Hör du till de som själva vill vara med och påverka sina beställda produkter?

Att arbeta som smed kan ta sig många uttryck. Antingen har du lättare för att vara i ditt hjärta när du arbetar i det lilla formatet med små designade prylar och pinaler eller så gillar du helt enkelt att ta tag i de där riktigt stora projekten. En stålkonstruktion av det stora formatet kan till exempel vara en rejäl byggkran. Speciellt de som ska kunna hålla en båt i luften när den ska in på reparation. Där gäller det att konstruktionen håller. Andra ställen med stålkonstruktioner för blotta ögat är ju faktiskt de som du kan se i en nöjespark. Berg- och dalbanor är exempel på sådana.

En smed av idag

Förr kunde man se smeder arbeta vid sin härd. De tillverkade verktyg och vapen samt en del tyngre smycken. Idag har smeden flera andra uppgifter. De behöver besiktiga stora arbeten och ibland akut svetsa samman något som gått sönder eller slitits hårt av tidens tand. Inte alltför sällan gäller det ställen som har en avgörande funktion för samhället. Som exempel kan nämnas broar och dess fästen. Järnvägsräls, vägar, trappräcken, grindar och alla möjliga upptänkliga konstruktioner. Det finns mycket som är gjort av stål eller annan metall som kan ses vid sågverk, i hamnar, på byggen och raffinaderier. Varenda byggnad innehåller stål eller en konstruktion gjord av stål på ett eller annat sätt. Läs mer om smide på denna hemsida: https://www.smedstockholm.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Ge huset ett lyft med ny färg

Ett hus vars färg flagnar ser ledsamt och tråkigt ut. Det sänker även marknadsvärdet om man funderar på att belåna det eller sälja det. Ge huset ny färg och karaktär med hjälp av en målare.

Att måla om ett hus kan väl inte vara så krångligt? Det är väl bara att blaska på lite färg så är det klart på någon dag? Om man tänker de tankarna så är det dags att googla lite på att måla om hus. Har man träfasad på sitt hus behöver man gå igenom en del punkter innan man står där med ett nymålat hus.

Glöm inte att ansöka om bygglov

Bor man i detaljplanerat område och tänker byta färgkulör på huset är det bra att veta att man behöver ansöka om bygglov. Viktigt är att inte påbörja arbetet innan bygglovet är klart. Det första man börjar med är att se över panelen. Har någon bräda blivit murken och behövs bytas? Sedan ska man tvätta och skrapa alla befintliga brädor för att få färgen att fästa bra. Utöver det behöver man stegar, eller kanske till och med hyra byggställningar, för att kunna göra ett bra arbete.

Känner man att projektet drar iväg både tidsmässigt och orkesmässigt kan man ringa en målerifirma i Solna som gör jobbet. En av fördelarna med att anlita en målerifirma är att de tillhandahåller alla verktyg, stegar och byggställningar som behövs för arbetet. Anlitar man en målerifirma har de också duktiga snickare och kan byta de ytterpaneler som behövs.

Publicerat den
Kategoriserat som Renovering