Bygga pool – för- och nackdelar

Drömmer du om att bygga pool? Det finns all anledning att börja fundera kring att göra drömmen till verklighet. Många har redan gjort det – och många står också på tur. Att bygga pool har blivit en sak som berör fler och fler villaägare i Sverige.

Och, varför inte? Istället för dyra utlandsresor så kan man njuta av poollivet i den egna trädgården och få den där Hemestern på riktigt. Att bygga pool är emellertid ingenting som ska ske som frukten av stundens ingivelse. Det handlar om planering – och det handlar också om några klara för- och nackdelar. Vi tittar närmare på dessa:

Bygga Pool – fördelar:

  • Du får en egen pool! Det är svårt att säga något annat än att detta är positivt. Att ha en egen pool gör livet lite mer njutbart. Du slipper stressa för att åka till stranden, dina barn får en vattenvana, du kan motionera och du kan slappna av. Att bygga pool är att bygga lite extra guldkant på tillvaron.
  • Det är billigare. Idag så finns ett större urval av pooler och olika leverantörer. Dessutom finns fler material att välja bland. Detta har gjort att priserna blivit bättre.
  • Värdehöjning. Det kostar att bygga pool – men det är också en värdehöjande åtgärd. Den dagen ni ska sälja villan så kommer poolen att dra till sig många lystna blickar och det borgar för ett högt slutpris.

Bygga Pool – nackdelar:

  • Skötsel. Din pool kommer att kräva mycket av dig. Du ska hålla koll på vattenvärde, du ska rengöra poolen, den ska vinterstängas och öppnas för sommaren, du ska ordna med värmning och så vidare. Det kräver tid och det kommer att vara frustrerande stundtals.
  • Risker! Poolen kan vara en livsfara. Du har ett ansvar i att ingen ramlar i och drunknar. Det gäller för dina barn, grannens barn, vuxna och för exempelvis djur. Se till att beställa ett riktigt bra poolskydd som ingen obehörig kan ta sig igenom. Och du: lägg undan mobilen!

Mer om att bygga en pool kan du läsa här: https://www.byggapool.net/

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg