Behövs det byggstädning i Stockholm?

Efter ett bygge blir det alltid skräp och smuts kvar. Då behövs en rejäl byggstädning. Stockholm är inget undantag. Turligt nog finns det firmor att anlita.

Äntligen började gårdsmejeriet blir färdigt. Här skulle mjölken från gården utanför Stockholm förädlas till ost och yoghurt. Det skulle bli ett sätt att få mer betalt för mjölken och samtidigt bli en väldigt rolig utmaning. Bygget hade planerats i detalj och nu var allt på plats.

Allt var byggt med tanke på hygien. Mjölken skulle pastöriseras och det fick inte finnas någon risk att mjölken eller ostarna smittades med farliga bakterier. Väggarna hade klätts med kakel och golven hade belagts med klinker. Allt skulle verkligen kunna hållas kliniskt rent när det väl var dags att börja producera.

Byggstädning – grov och fin

Just nu såg det dock rent ut sagt bedrövligt ut. Det var svårt att föreställa sig att man skulle kunna producera livsmedel här. Lokalerna var fulla av byggskräp och allsköns bråte. Över alltihop låg ett lager av byggdamm. Här behövdes verkligen en byggstädning innan det ens gick att tänka på att börja ta in mjölken.

Som tur var så var det inte svårt att hitta ett företag som ville ta sig an arbetet med att städa upp efter bygget. De började med att kasta ut allt överblivet material. Sen gick de igång med sina stora industridammsugare. Detta var den inledande grovstädning. När den var klar skulle de gå vidare med finstädning. Sen var det bara att sätta igång med ostproduktionen.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg