Vilken kulör får det lov att vara?

”Många vackra färger har jag ännu kvar” är en strof ur en barnsång som blev populär under 50-talet. Strofen är fortfarande aktuell när man funderar på att måla om med en ny färg på väggarna.

”Jag ska måla hela världen lilla mamma” är barnsången som kom till när en liten flicka i Stockholm hörde sin mamma beklaga sig över att blommorna i Gamla Stan vissnade så fort. Den lilla flickan sa att hon skulle måla solsken i sin mammas fönster varje dag för att det skulle bli ljust och glatt. Att välja en färg från en stor färgpalett och ge vardagslivet en ny färg, det ger solsken i hemmet.

Låt inspirationen flöda

Det behöver inte vara den lilla flickan i hemmet som väljer färg, men flickan kan inspirera. Vill man inte tapetsera väggarna, utan måla dem, finns det ett par saker man kan ta till för att höja resultatet ytterligare. De flesta som målar en vägg brukar välja en väggfärg hos färghandlaren. Ofta väljer man mellan matt färg och färg med glans i. Erfarna målare i Bromma kan ge tips även på andra färger som kan inspirera.

En inspirerande färg är kalkfärg som ger ett råare intryck, eller metallicfärg som ger ett glansigare intryck. Ska man lyssna på den lilla flickan så har hon säkert en önskan om att allt ska glittra. Uppfyll flickans önskan och häll i glitter för väggfärg i burken innan väggen ska målas. Sedan kommer det att glittra ljuvligt men diskret i rummet.