Målare Stockholm – så lyckas du med ditt måleri 

Alla som någon gång har målat vet att det också handlar om ett betydligt svårare projekt än vad man räknat med. Problemet är att de flesta tenderar att överskatta sin egen förmåga – och samtidigt underskatta hur pass svårt det är att måla och få till ett snyggt, hållbart resultat.

 I den här texten tänkte vi lära dig att måla som en målare i Stockholm och där vi, genom att rada upp några tips, kan ge dig ett lite enklare projekt. Tips som ser ut som följer: 

  • Planera. Hur stor yta ska målas – och hur mycket färg kommer du att behöva? Se till att du även har alla verktyg som krävs. Du kommer att behöva täcka för golv och lister, du kommer att behöva penslar och roller och du kommer att behöva slippapper, spackel, en spatel och exempelvis färgtvätt. Kolla igenom allt detta innan du åker till bygghandeln och rådfråga gärna personalen där. 
  • Inspiration. Vilken kulör kommer att passa i din bostad? Se till att hitta bilder på färger och miljöer som du gillar och försök ta reda på vilken färg och vilken kulör det handlar om. Här kan du även exempelvis rådfråga en målare i Stockholm. De är experter på att både hitta rätt färg och på att matcha dessa mot exempelvis övrig inredning och övrig interiör. 
  • Arbeta grundligt. Ser man till den största skillnaden mellan en målare i Stockholm och en lekman så handlar det om hur tiden disponeras. Du som lekman vill måla och snabbt bli klar: allt som sker innan du doppar penseln i färgpytsen är formalia. En målare i Stockholm tänker tvärtom. Lejonparten av tiden går åt till att förbereda den yta som ska målas – där blir i stället själva målningen det enkla. Ju mer tid du lägger på grundarbetet – desto bättre blir det färdiga resultatet. 
  • Var noga med målningen. Se till att du har tid då du ska måla. Du kan inte stressa dig fram; allt måste ske metodiskt och kontrollerat. Använd pensel vid kanter och hörn och en roller för de stora ytorna. Var generös med färg och var noga med att låta den torka. Grundmåla en gång innan – och måla två varv med den färg du valt. Ta bort all tejp så snart som möjligt så att den inte bränner fast. 
Publicerat den
Kategoriserat som Målare