Köpa nyckelfärdigt hus var svaret

För den som inte vill bygga själv är det praktiskt att hyra in ett byggföretag. Tidsbrist kan även det vara en anledning till att ta hjälp. Då kan man nämligen köpa ett nyckelfärdigt hus.

Kerstin och Anders hade en lite annorlunda anledning till att vilja ha ett nytt hus. Kerstin var nämligen rädd för spöken. Det spelade ingen roll hur vackra hus Anders visade henne, hon vägrade flytta in där någon annan bott. Det gick så långt att de nästan gav upp sin husdröm. Då hittade Anders lösningen på problemet.

Han läste en artikel om att köpa ett nyckelfärdigt hus. Ordet nyckelfärdigt gjorde honom nyfiken och han började läsa. Det visade sig att det innebar att man beställde ett hus som i princip var färdigt när det kom på plats, och man kunde bara vrida om nyckeln och flytta in.

Nyckelfärdigt hus blev starten på huslivet

Anders hittade en plats som uppfyllde alla deras önskemål. När helgen kom gjorde han en picknickkorg och sa till Kerstin att klä sig varmt. De åkte till platsen och han plockade fram filt och fika.

Kerstin beundrade landskapet och sa längtande att här skulle man bo. Då berättade han om de nyckelfärdiga husen. Han tog fram en broschyr där man kunde läsa om nyckelfärdiga hus byggda med ekotänk.

Kerstin blev överförtjust i trähusen. När han dessutom berättade att på marken de befann sig, kunde drömmen bli sann fanns inga tvivel längre. De packade ihop och åkte hemåt för att kontakta både mäklare och byggföretag.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg