Arkeologi och målare i Stockholm 

Det är inte bara nutidens människor som har stort intresse av målare i Stockholm. Även arkeologiska fynd har visat på mycket gamla målartraditioner i staden. 

Vid utgrävningar har man funnit gamla fina föremål, artefakter, som visar på en lång tradition av målarkonst. Målning i Stockholm innebär allt från målning av bostäder till rent konstnärlig verksamhet och utsmyckning. Gamla tavlor, bruksföremål, muralmålningar och vackra takmålningar i kyrkor är exempel på detta hantverk genom tiderna.

Kunskap om gamla tiders målare i Stockholm kan ge en djupare förståelse och insikt i hur folk har levt där. Kulturhistoriskt är det intressant att studera artefakter och ta del av upptäckter som har gjorts. Man har hittat spår av målarverkstäder och verktyg som har använts för att skapa konstverk. Det finns bevis för att målerikonsten i Stockholm fanns redan på medeltiden. 

Målare utför olika tjänster 

För oss som lever nu innebär måleri kanske mest att man kontaktar en firma när man behöver hjälp med att måla om fasaden, staketet eller taket. Men en målare kan också försköna ditt hem. I hantverket ingår också en grundlig utbildning om färg och form. Den som arbetar med måleri i Stockholm har sinne för färgkombinationer och ser vad som passar på just den platsen som ska målas. Du kan be om dekormålning helt efter dina egna önskemål. 

Du kan också anlita en målare för att ge dig tips om vilka färger du ska välja när du beställer dem för att måla om i ditt hem. Samtidigt är målaren lyhörd för dina idéer, och det är du som bestämmer hur det slutligen ska se ut. En målare i Stockholm är kunnig både inom målning och tapetsering, så det innebär främst en tidsbesparing när du kan anlita någon för att göra allt så att du själv slipper. Du kan förvänta dig ett perfekt resultat.

Målare i Stockholm har nätverk 

En målare i Stockholm samarbetar ofta med många andra sorters hantverkare, som till exempel plåtslagare eller snickare. Därför kan du med fördel anförtro dem alla dina renoveringsuppdrag om du vill anlita dem för entreprenad. De samordnar arbetet så att du till och med kan resa hemifrån medan jobbet blir klart. Be någon måla om fasaden när du är på semesterresa, så har du ett nymålat hus när du kommer hem. En tapetsering av ett rum på samma gång som ommålning sker är en rationell åtgärd. Rummet är ju tömt på prylar och samma firma gör allt. 

Bor du i ett kulturklassat hus vet målarna vad som är tillåtet att göra. Det kan vara lite knepigt att renovera ett sådant hus och det kan behövas ett brett samarbete med experter inom byggnadsvård. Det kan dra ut på tiden innan allt är klart för att börja måla, och det kan vara frustrerande att söka efter originaldörrar och liknande, men det är värt besväret. Det blir ett resultat du kan vara nöjd med och målare i Stockholm kan restaurera ett hus på ett tidstypiskt sätt så att det återfår sin gamla charm och ser fräscht ut.

För mer information samt tips om detta besök denna hemsida: norrmalmsmaleri.se

Publicerat den
Kategoriserat som Målare